Het kleine nieuws van woensdag 20 mei.

Het nieuws van de dag was uiteraard dat Loïc Nottet zijn halve finale overleefd heeft en zo een plekje krijgt in de grote finale van het 60ste Eurovisiesongfestival. Hij zal optreden in het eerste deel van de show. In mensentaal is dat tussen plaats 1 en 13. 
Verder was er natuurlijk ook “klein” nieuws.


819.781 kijkers voor één.

Gisterenavond zaten er zo’n 819.781 mensen te kijken naar de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival op het Vlaamse één. De show had een marktaandeel van 35,8 % en was het vierde programma van de dag. Het is een opvallend hoog cijfer voor het Songfestival met een Waalse kandidaat, zo haalde vorig jaar de halve finale met Axel Hirsoux (aangesteld door de Vlamingen) zo’n 864.431 kijkers. Het jaar ervoor met Roberto (Waalse kandidaat) haalde de uitzending net de kaap van de 700.000 kijkers. De AVROTROS haalde gisteren iets meer dan 3,3 miljoen kijkers.

Songfestival nu ook voor doven en slechthorende.

U heeft het gisteren misschien niet gemerkt maar u kan het Eurovisiesongfestival ook bekijken met gebarentaal. Het idee komt van de Oostenrijkse openbare omroep op het festival toegankelijk te maken voor iedereen. Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Finland, Letland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Slovenië zenden de halve finales én de grote finale van het Songfestival inclusief gebarentaal uit. De rest van Europa kan terecht op eurovision.tv voor een livestream. 

Itunes Hitlijsten

Itunes is meestal een goede indicator voor te voorspelen wie er gisterenavond nu eigenlijk het beste gescoord heeft. Drie nummers uit de eerste halve finale staan in de top 3 dat zijn België, Rusland en Estland. Loïc Nottet (België) staat op één in eigen land en hij was ook heel eventjes nummer één in Armenië gisteren. Daar blijft hij intussen steken op de zesde plaats. In Oekraïne staat Loïc op plaats vier. Trijntje Oosterhuis staat opvallend op 7de plaats in Tajikistan. Alle resultaten kan je hier bekijken.

Stem mee.

Tot deze avond kan u nog stemmen in onze poll over de kandidaten van de tweede halve finale. Je doet dat op de volgende, simpele manier:
1) Ga naar volgende link: govote.at/707c11 (Halve finale 2)
2) Breng je stem uit (12, 10, 8, 7,…)
3) Klik op ‘submit’ en klaar!

Stemmen kan tot deze avond, 23,59 (voor halve finale 2). Morgen om 19uur komen de resultaten van de tweede halve finale online.

Dienstmededeling: Het volgende “Het kleine nieuws” is er op vrijdag 22 mei om 19u.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.