Gjon’s Tears inzending “Tout L’Univers” is uitgebracht.

Gjon’s Tears inzending “Tout L’Univers” is uitgebracht.

Op deze woensdagavond maakte de Zwitserse openbare omroep SRF zijn inzending bekend voor het Eurovisiesongfestival 2021.

De Zwitserse inzending wordt dit jaar gebracht door Gjon’s Tears. Hij krijgt na het afgelasten van het Eurovisiesongfestival 2020 een nieuwe kans in 2021.

Hij brengt dit jaar het nummer Tout L’Univers naar Rotterdam. Het nummer werd gekozen uit een selectie van 13 nummers. Deze nummers werden speciaal voor Gjon’s Tears geschreven tijdens een song camp.

Alle 13 nummers werden voorgelegd aan een 100 fans van het festival en een 20 koppige vakjury. Deze 120 personen gaven feedback over alle inzendingen. Uit alle feedback werd dan één nummer gekozen.

Tout L’Univers werd deze avond voorgesteld via het officiële YouTube kanaal van SRF en het Eurovisiesongfestival. Het nummer is gecomponeerd door de Nederlander Wouter Hardy en Belgen Nina Sampermans en Xavier Michel.

Zwitserland neemt deel aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op donderdag 20 mei 2021.

Zwitserland op het Eurovisiesongfestival.

Zwitserland is één van de zeven landen die hun debuut maakte op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. In al die tijd kon het land tweemaal het festival winnen. De eerste keer was al in 1956 met Refrain, gezongen door Lys Assia en de tweede keer was in 1988 met Céline Dion.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.