Oostenrijkse inzending “Amen” uitgebracht.

Oostenrijkse inzending “Amen” uitgebracht.

Vandaag wordt het een drukke dag want vier inzendingen voor Rotterdam worden bekend gemaakt. Oostenrijk mag de spits afbijten.

Vincent Bueno werd intern geselecteerd om Oostenrijk te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2021. Hij was eerder geselecteerd om met Alive het land te vertegenwoordigen in 2020 maar door de coronacrisis werd het festival afgelast.

Dit jaar mag hij dus echt Oostenrijk vertegenwoordigen en zal dit doen met het nummer Amen. Hoewel de premiere van het nummer deze ochtend was voor de radiozender Ö3 was het nummer vanaf 6u al te beluisteren via YouTube.

Er zijn ook al wat plannen bekend over hoe de act er zal uit zien. Vincent Bueno zei tegen de collega’s van ESCBubble het volgende:

We hebben een heel sterke regisseur in ons team, Marvin Dietmann. Hij is van plan om veel dingen op het podium te doen, maar allemaal op een zeer minimalistische manier. Zoals je kunt horen is het nummer als een golf, het gaat op en neer, en dit is wat we op het podium zullen proberen na te bootsen. We gaan niet proberen om veel glamour te doen, maar om de boodschap van het nummer te onderstrepen, namelijk “less is more”

Vincent Bueno

Vincent Bueno zal Oostenrijk vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op donderdag 20 mei 2021.

Oostenrijk op het Eurovisiesongfestival.

Oostenrijk debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1957. Bob Martin werd bij het debuut direct laatste met amper 3 punten. In al die jaren is het land acht keer laatste geëindigd. Op het Eurovisiesongfestival in 1966 én 2014 was het wel raak voor Oostenrijk. Zowel Udo Jürgens en Conchita Wurst wonnen het festival voor het land. Vorig jaar stuurde het land PÆNDA naar Tel Aviv. Haar inzending Limits haalde een zeventiende plaats in de tweede halve finale.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.