Frankrijk kiest inzending Eurovisiesongfestival op 30 januari.

Frankrijk kiest inzending Eurovisiesongfestival op 30 januari.

Eurovision France, C’est vous qui décidez!, de Franse voorronde voor het Eurovisiesongfestival kent zijn finale op zaterdag 30 januari 2021.

De Franse openbare omroep France 2 maakte deze namiddag bekend dat de finale van Eurovision France, c’est vous qui décidez! zal plaatsvinden op 30 januari. Aan de wedstrijd nemen 12 kandidaten deel. Eurovision France, c’est vous qui décidez! bestaat uit drie fasen. In de eerste twee fases brengen de kandidaten een cover en hun inzending. De beste zeven kandidaten volgens de vakjury gaan door naar de laatste ronde, een achtste kandidaat wordt gekozen door de kijkers.

In de laatste ronde zijn het de kijkers (50%) en de vakjury (50%) die zullen bepalen wie de winnaar van de avond wordt. De vakjury wordt voorgezeten door Amir (ESC 2015), ook Marie Myriam (ESC 1977) ook Natash St Pier (ESC 2001), Duncan Laurence (ESC 2019), Jean-Paul Gaultier, Chimène Badi, André Manoukian, Elodie Gossuin, Agustin Galiana en Michèle Bernier zitten in de jury.

Kandidaten Eurovision France, C’est vous qui décidez!

Klik op de titels om de nummers te beluisteren.

Frankrijk op het Eurovisiesongfestival.

Frankrijk was één van de zeven landen die zijn debuut maakte op het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Enkel in 1974 en 1982 was het land er niet bij. In totaal kon het land vijfmaal het songfestival winnen met de laatste overwinning in 1977.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.