Eerste vier inzendingen Melodi Grand Prix bekend.

Eerste vier inzendingen Melodi Grand Prix bekend.

De Noorse openbare omroep NRK heeft in een speciale persconferentie de eerste artiesten en inzendingen bekend gemaakt die zullen deelnemen aan de eerste halve finale van Melodi Grand Prix 2021.

In totaal nemen er 26 inzendingen deel waarvan er twaalf zullen aantreden in de finale. Zes artiesten zijn rechtstreeks geselecteerd met hun inzending en de andere vijf artiesten moeten hun halve finale winnen en één kandidaat zal gekozen worden via een wildcard.

Kandidaten eerste halve finale Melodi Grand Prix

Klik op de titels om de nummers te beluisteren.

De winnaar van de eerste halve finale mag tijdens de finale op zaterdag 16 februari deze zes kandidaten vervoegen:

Rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale

  • TIX – Ut Av Mørket
  • Atle Pettersen – World On Fire
  • Stavangerkameratene – Barndomsgater
  • Kaja Rode – Feel Again
  • Rein Alexander – Eyes Wide Open
  • KEiiNO – Monument

Komende zaterdag is er de eerste halve finale vanuit de H3 Arena in Fornebu. Door de coronacrisis zal er tijdens de uitzending geen publiek aanwezig zijn. Ingrid Gjessing Linhave, Ronny Brede Aase en Kåre Magnus Bergh presenteren de show vanaf 19u50.

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.