Go_A’s inzending voor Rotterdam bekend in februari.

Go_A’s inzending voor Rotterdam bekend in februari.

De Oekraïense kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2020, Go_A krijgt in 2021 een nieuwe kans om het land te vertegenwoordigen.

Go_A bevestigt aan aan ICTV dat ze een nummer hebben gekozen voor het festival. Afgelopen week viel de beslissing tijdens een werkvergadering met de groep. Frontzangeres Kateryna verklaart:

We hadden verschillende opties maar we hebben voor het beste verhaal gekozen. Meer kan ik er niet over kwijt want ik wil wachten tot de release van het nummer.

Voor de bekendmaking van het nummer zal het nog wachten zijn tot februari. Dan zullen we het nummer voor het eerst horen. Een exacte datum werd niet bekend gemaakt.

Oekraïne op het Eurovisiesongfestival.

Oekraïne maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival in 2003. Een jaar later was het al prijs en kon Ruslana het Eurovisiesongfestival winnen met het nummer Wild Dances. Het land groeide uit tot één van de succesvolste van het festival en kon elk jaar zich kwalificeren voor de finale. Op het Eurovisiesongfestival 2016 kon Oekraïne voor de tweede maal winnen met Jamala en 1994. In 2022 won Oekraïne voor de derde maal het festival. Door de oorlog met Rusland zal het Eurovisiesongfestival in 2023 georganiseerd worden in het Verenigd Koninkrijk.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.