Deze 7 kandidaten strijden voor het Finse ticket naar Rotterdam.

Deze 7 kandidaten strijden voor het Finse ticket naar Rotterdam.

Deze middag maakte de Finse openbare omroep YLE de zeven artiesten bekend die zullen deelnemen aan de nationale voorronde UMK 2021.

Kandidaten UMK 2021

Bij de bekendmaking van de kandidaten zien we twee bekende namen staan. Laura vertegenwoordigde Estland op het Eurovisiesongfestival in 2005 en 2017. Aksel won vorig jaar de Finse voorronde met Looking Back. Door de coronacrisis werd het Eurovisiesongfestival afgelast en kon hij zijn nummer niet brengen op het podium.

Vanaf morgen worden de inzendingen bekend gemaakt en zal je ze kunnen beluisteren op deze site. De finale van UMK 2021 zal plaatsvinden op zaterdag 20 februari vanuit de Mediapolis Studio’s in Tampere. Het is nu al bekend dat er geen publiek aanwezig zal zijn tijdens de uitzending.

Finland op het Eurovisiesongfestival.

De Finnen nemen sinds 1961 deel aan het Eurovisiesongfestival maar het land is nooit echt een hoogvlieger op het festival. In 2006 kon Finland wel het festival winnen met de metalband Lordi met Hard rock hallelujah. In 2021 behaalden de Finnen een zesde plaats met (opnieuw) een rockband Blind Channel. Hun Dark Side kreeg in totaal 301 punten.

Share

4 thoughts on “Deze 7 kandidaten strijden voor het Finse ticket naar Rotterdam.

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.