🇨🇿 Finale ESCZ 2024 op 4 december 2023.

🇨🇿 Finale ESCZ 2024 op 4 december 2023.

Tsjechië selecteert op 4 december zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2024 in Malmö, Zweden.

Česká televize heeft vanmiddag bekend gemaakt dat de Tsjechische inzending voor het songfestival 2024 volgende maand wordt gekozen. ESCZ 2024 wordt gehouden op 4 december in de Roxy Club in Praag. Adam Mišík zal voor het tweede jaar op rij gastheer zijn van de wedstrijd. Morgen maakt de omroeporganisatie meer details bekend.

ESCZ fungeert opnieuw als de Tsjechische voorronde, maar met een nieuwe functie. Vanaf dit jaar hoeft de zanger/hoofdvocalist van de compositie niet langer het Tsjechische staatsburgerschap te hebben. Dit betekent dat artiesten uit Slowakije die permanent in Tsjechië wonen en een bijdrage leveren aan de muziekscene, ook mogen meedoen aan de selectie.

Morgen weten we dus meer details over de Tsjechische voorronde voor Malmö. Op 4 december kennen we de kandidaat en het lied voor de wedstrijd.

Tsjechië op het Eurovisiesongfestival.

Sinds 2007 neemt Tsjechië deel aan het Eurovisiesongfestival maar de eerste drie jaar deed het land ronduit slecht! Tsjechië trok zich in 2010 terug en kwam pas in 2015 terug. Op het Eurovisiesongfestival in Stockholm kon het land voor het eerst de finale bereiken.

📷: Chloe Hashemi – EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.