EYD Laat: Vijf kandidaten voorgesteld.


Vrijdag vind in Pilsen het veertiende Eurovision Young Dancers plaats. Vandaag en gisteren stellen wij de tien kandidaten aan u voor. Vandaag de laatste vijf deelnemers.

Polen: Viktoria Nowak

Als zesde treedt de Poolse Viktoria komende vrijdag aan.
De dansmicrobe had haar al op haar achtste levensjaar te pakken toen ze haar moeder ballet zag dansen en besloot om dit ook te doen en ze ging pront naar de balletschool. Op haar elfde mocht Victoria al optreden in het Grand Theater in Poznan. Later danste Victoria ook in The Nutchracjer, Swan Lake en Cinderella. 

Albanië: Klaudio Begaj

Als zevende treedt Klaudio aan. Hij mag als allereerste deelnemer Albanië vertegenwoordigen op Eurovision Young Dancers. Momenteel is de Albanier bezig met studies aan “Ismail Qemali” gymnasium in Tirana. Klaudio’s specialiteit is Ballet en ballroom. Het podium is voor Klaudio niet vreemd want hij heeft al opgetreden in Kosovo, Macedonië en Italië.

Zweden: Agnes Klapp

Ook Zweden stuurt een danseres naar Pilsen. Zij sturen de 19-jarige Agnes Klapp uit Stockholm naar het festival. Haar carriere is gestart op haar vijfde met het bekijken van Swan Lake met haar grootmoeder. Enkele jaren later werd ze aangenomen bij Royal Swedish School of Dance waar ze uitgroeide tot een volwaardige balletdanseres. Verder specialiseerde Agnes zich ook in Jazz Dance.

Duitsland: Thomas Rohe

Duitsland treedt als voorlaatste komende vrijdag aan. Ons buurland wordt vertegenwoordigd door Thomas Rohe. Hij begon op een vierjarige leeftijd met dansen. De specialiteit van Thomas is Jazz/Moderne composities. Thomas Rohe heeft al verschillende prijzen op zijn naam staan en mocht ook al dansen in Chicago.

Tsjechië: Helena Nováčková

Als laatste treedt het gastland aan. Zij sturen Helena, een 17-jarige danseres die in Praag woont. Vanaf haar tiende danst Helena aan de Emotion’ Dance School in Praag. 

Morgen stellen we de jury en de presentator aan u voor.


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.