EYD Laat: vijf kandidaten voorgesteld.

Vrijdag vind in Pilsen het veertiende Eurovision Young Dancers plaats. Vandaag en morgen stellen wij de tien kandidaten aan u voor. Vandaag de eerste vijf deelnemers.

Slovenië: Staša Tušar

Vrijdag treedt Staša Tušar als eerste aan. Zij vertegenwoordigd Slovenië en is 17 jaar oud. Momenteel zit ze in haar derde jaar Bežigrad Grammar School in Ljubljana. Haar eerste danspasjes zette ze in Urška dance club en werd later nationaal, Europees en wereld kampioen ‘Jazz & Show Dancing’. In 2013 werd ze tweede in de categorie ‘Modern Dance’.

Noorwegen: Trine Lise Moe

Als tweede komt de Noorse Trine Lise Moe vrijdag op het podium. Ze is 19 jaar en is gestart op haar 12 met klassiek, jazz en hip-hoplessen. Momenteel is Trine student aan de Fagerborg high school en is ze halfweg haar studie Jazz dance.

Slowakije: Valéria Stašková

Als derde kandidaat treedt de Slowaakse Valéria aan. Met haar 18 lentes mag ze haar thuisland vertegenwoordigen. Valéria is heel jong begonnen met dansen in haar thuisstad Presov. Ze nam succesvol deel in dansgroepen voor kinderen met een professionele opleiding. Tijdens haar tiende levensjaar werd ze toegelaten tot Eva Jaczová Dance Conservatory in Bratislava waar ze op dit moment haar opleiding aan het afwerken is. Haar specialisatie is moderne dans en klassiek. Zo danste Valeria al mee in onder andere de Notekraker. Valéria is ook bekend in Tsjechië, Oostenrijk en Japan.

Malta: Anthea Zammit

Als vierde mag Anthea uit Malta aantreden. Het is de eerste keer dat Malta deelneemt aan deze wedstrijd. Het land wordt vertegenwoordigd door Anthea en zij is 21 jaar. Anthea is gestart met ballet op de leeftijd van drie jaar aan Olivia Dow School waar ze ook verschillende onderscheidingen kreeg voor haar uitmuntende examens. Eind dit jaar studeert Anthea aan de school af. In Malta is Anthea voornamelijk bekend als dansers van Malta’s muziekprijzen en MTV.

Nederland: Thijs Hogenboom

Ons buurland wordt vertegenwoordigd door Thijs Hogenboom. Hij startte zijn dansopleiding als tien jarige aan de het conservatorium in Den Haag. Later behaalde hij zijn bachelor in de dans aan de Antwerpse hogeschool. Thijs is het meest vertrouwd met klassieke ballet al heeft ook het moderne dans geen geheimen voor hem. Hij zal vrijdag als vijfde aantreden.
Morgen overlopen we de vijf andere kandidaten van Eurovision Young Dancers in EYD Laat.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.