EYD Laat: Jury voorgesteld.

De winnaar van Eurovision Young Dancers wordt niet gekozen door de kijkers thuis maar door een driekoppige jury. Dit jaar bestaat de jury uit: Zanaida Yanowski (Spanje), Spicey LandĆ© (Canada) en JiÅ™Ć­ Bubenƭček (TsjechiĆ«).

Zanaida Yanowski (Spanje)

Het eerste jurylid is de Spaanse Zanaida Yanowski. Zij won in 1993 Eurovision Young Dancers voor Spanje. Zanaida is sinds haar veertiende professioneel bezig met Ballet en speelde onder andere mee in Paris Opera Ballet. Op haar palmares staan ook de volgende dingen: zilver op Varna International Ballet Competition en goud op ackson International Ballet Competition. In 2002 werd er een hoogtepunt bereikt in haar carriĆØre toen ze mocht optreden op Buckingham Place.

Spicey LandƩ (Canada)

Spicey is de tweede vrouw in de jury en zij zal voornamelijk oog hebben voor de moderne dans. Spicey houdt zich voornamelijk bezig met choreografieƫn te ontwerpen en uit te voeren meestal in de hiphop stijl. Aan het begin van haar carriere danste Spicey ook zelf en was gespecialiseerd in hip-hop en streetdance.
JiÅ™Ć­ Bubenƭček (TsjechiĆ«)

Ook uit het gastland is er een jurylid aanwezig. JiÅ™Ć­ Bubenƭček is Ć©Ć©n van de bekendste Tsjechische dansers en is gespecialiseerd in contemporary dance. In 1993 startte hij zijn professionele carriĆØre bij het John Neumeier’s Hamburg ballet. 
Foto’s: EBU
Share

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.