Eurovision60: Show volgende week bij één.

Volgende week dinsdag wordt in het Verenigd Koninkrijk de verjaardagsshow rond het 60 jaar bestaan van het Eurovisiesongfestival opgenomen. In Eurovision Greatest Hits treden zestien artiesten op die het Eurovisiesongfestival hebben gewonnen of die toch een zeer goede indruk hebben nagelaten. Graham Norton, sinds 2009 de commentator van het Songfestival in het Verenigd Koninkrijk, en Petra Mede, presentatrice van het festival in 2013 zullen de show aan elkaar praten. De Vlaamse openbare omroep VRT zal de show uitzenden op zaterdag 4 mei en het commentaar zal voorzien worden door Peter Van de Veire. De uitzending start om 20:45 op het hoofdkanaal één.  Na afloop, om 22:15 is er de herhaling van Het verhaal van… Agnetha (van ABBA) te zien.
Kan je niet wachten tot zaterdag dan kan je de uitzending vrijdag al bekijken op BBC One en wil je wel wachten dan kan je de uitzending meepikken op 12 mei op het Waalse LaUne. Kijkers uit Nederland zijn er aan voor de moeite, AVROTROS heeft namelijk laten weten de show niet uit te zenden.

Meer informatie over de show vind je hier

Vanaf maandag staat Eurosongland een hele week in het teken van 60 jaar Eurovisiesongfestival. Op Twitter zal er vanaf maandag elke dag alle winnaars van het Eurovisiesongfestival overlopen. In de late namiddag komt de reeks De eerste keer online. In deze reeks maken we kennis met onder andere de eerste travestiet en de eerste kus.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.