Eurovision60: 3 maal raak

Het Eurovisiesongfestival bestaat 60 jaar en elke woensdag duiken wij a.d.v. een bepaald thema het rijke archief in. Deze week is het thema 3X Raak. Oftewel artiesten die drie maal deelgenomen hebben aan het Eurovisiesongfestival en één maal hun doel hebben verwezenlijkt. 

Oostenrijk: Udo Jürgens

De Oostenrijker Udo Jürgens, die onlangs is overleden is één van de mensen die drie maal heeft deelgenomen aan het Eurovisiesongfestival. In 1964, 1965 en 1966 mocht hij telkens van de Oostenrijkse openbare omroep afrijzen naar het Eurovisiesongfestival. Hij moest en zou het festival winnen en met Merci Cherie is het hem dan uiteindelijk gelukt in 1966. Tot vorig jaar was hij de enige Oostenrijk die het festival kon winnen.

San Marino: Valentina Monetta

Bij Valentina Monetta uit San Marino waren de kansen op winst minimaal daarom wou ze voor de eerste met haar land de finale bereiken. Bij haar derde poging lukte het haar en werd ze voorlaatste met 14 punten. Niemand had haar kansen gegeven om de finale te behalen met Maybe maar aanhouder wint.

Zwitserland: Lys Assia

De aller aller aller eerste winnaar van het Eurovisiesongfestival was Lys Assia. Zij won met Refrain het Eurovisiesongfestival in 1956. In totaal heeft ze driemaal deelgenomen aan het festival maar bij haar eerste deelname was het al raak. De laatste jaren zien we haar elk jaar opduiken tijdens de liveshows. 

Volgende week: Travestieten

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.