Eurovision Young Dancers 2011

De twaalfde editie van Eurovision Young Dancers vond plaats op 24 juni 2011 in het Noorse Oslo. Oslo is de hoofdstad en grootste stad van Noorwegen. Het is ook de naam van een provincie en gemeente; de gemeente en provincie Oslo overlappen elkaar volledig. Oslo heeft circa 620.000 inwoners en is gelegen in het zuidoosten van het land, aan het begin van de Oslofjord. De uitzending ging door in het Dansen Hus.


Deelnemende landen:
Na een rustperiode van vijf jaar werd er in 2011 een nieuwe editie van Eurovision Young Dancers georganiseerd. Tien landen namen deel aan deze twaalfde editie. Zeven landen trokken zich terug uit de wedstrijd: België (RTBF/VRT), Cyprus (CYBC), Finland (YLE), Letland (LTV), Roemenië (TVR), Tsjechië (CT) en het Verenigd Koninkrijk (BBC). Twee landen keerden terug naar de wedstrijd: Duitsland (ARD) en Portugal (RTP). Kosovo (RTK) en Kroatië (HRT) maakte hun debuut.

Klassement:
Land 
 Artiest
 Noorwegen
Norvegia
01.
 Daniel Sarr
Slovenië 
Slovenia
02.
 Petra Zupančić
Duitsland 
Germania
 Joy Kammin
Griekenland 
Grecia
 Spiridoula Magouritsa
Kosovo 
Kosovo
 Tringa Hysa
Kroatië 
Croația
 Grigor Bazdar
Nederland 
Țările de Jos
 Floor Eimers
Polen 
Polonia
 Adam Myslinski
Portugal 
Portugalia
 Ricardo Macedo
Zweden 
Suedia
 Louise Lind

Het was de eerste keer dat Noorwegen Eurovision Young Dancers won. Een opvallende deelnemer was de Tringa uit Kosovo. Volgens de regels van de EBU mag het land niet deelnemen aan wedstrijden van de EBU. Toch zagen we RTK een kandidaat afvaardigen naar Oslo. Wat de juiste reden hiervoor is, is niet bekend.


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.