Eurovision Update LIVE: analyse tweede halve finale.

Analyse tweede halve finale.
Het deelnemersveld voor de finale is bekend. Wij blikken nog eenmaal terug naar de tweede halve finale. Wij trokken een paar conclusies.

  • 100% geslaagd.
Eerst vervolledigen we ons lijstje van de landen die altijd al door zijn geweest naar de finale. In de tweede halve finale waren dat de landen Roemenië en Griekenland. Beide landen zijn nu ook deze keer door.

  • En een fanfavoriet is er uit.
In deze halve finale deden er twee fan favorieten mee. Mei Feingold van Israël en Conchita Würst uit Oostenrijk. In de vorige analyse zeiden we dat er elk jaar een fanfavoriet uit de wedstrijd wordt gewipt. Dit jaar is dat dus Israël, Oostenrijk is er gelukkig wel door. Al was het wel wachten tot laatste moment voor Oostenrijk werd afgeroepen. 
  • Bloot verkoopt…

Polen is er na twee jaar er terug bij. En hoe, dit jaar brachten ze Slavische vrouwen mee met weinig kleren. Wat goed getimede close ups brachten Polen voor het eerst sinds 2008 in de finale. En hiermee is ook maar eens bewezen dat heteromannen kijken én die stemmen zelfs.
  • Volledig Scandinavië is present.
Gisteren zijn de twee laatste landen van Scandinavië door de finale geraakt. Finland en Noorwegen zien we dus samen met Zweden, IJsland en natuurlijk Denemarken terug. Scandinavië is het enige blok in europa dat volledig present is.
  • Het rijtje bucht loont was dinsdag nog niet af.
Ook gisteren is er bucht doorgegaan. Malta en zeker Wit-Rusland horen in dit rijtje thuis. Hierdoor zijn landen die wel in de finale hoorden zoals Israël niet door.
  • En dan nog rare eendjes.
Zwitserland en Slovenië zijn mooie bijdragen, die ik graag terug zie in de finale. Maar winnen zullen ze wel niet doen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.