ESC 2017: Dit is de indeling van de halve finales.

Vandaag was de dag dat in Kiev de sleutels werden overhandigd van het Eurovisiesongfestival van Stockholm aan Kiev. Maar belangrijker was de loting voor de halve finales. 36 Landen kreeg een plaatsje toegewezen in één van de twee halve finales. Zwitserland werd automatisch geloot in de tweede halve finale, op vraag van SRF. Ook de BIG5 en het gastland kwamen vandaag te weten welke halve finale ze zullen moeten uitzenden en in welke halve finale ze hun stem mogen uitbrengen. 
Tijdens de loting werd bekend dat Blanche, de Belgische kandidaat voor Kiev zal aantreden in de eerste helft van de eerste halve finale. De Nederlandse meiden van O3GNE zullen aantreden in de eerste helft van de tweede halve finale. Het is het tweede jaar op rij dat beide landen elkaar niet zullen ontmoeten tijdens de halve finales.
Rusland heeft de primeur dat het voor de eerste keer sinds het ontstaan van de halve finales mag aantreden in de tweede halve finale.

Eerste halve finale (09 mei 2017)
Eerste helft:MuntenegruMontenegro,FinlandaFinland,GeorgiaGeorgië,PortugaliaPortugal,BelgiaBelgië,SuediaZweden, AlbaniaAlbanië, AzerbaidjanAzerbeidzjan, AustraliaAustralië,
Tweede helft:CipruCyprus, SloveniaSlovenië, ArmeniaArmenië,nRepublica MoldovaMoldavië, Republica CehăTsjechië, LetoniaLetland,  IslandaIJsland,  GreciaGriekenland,  PoloniaPolen
Landen die ook stemmen deze halve finale: ItaliaItalië, SpaniaSpanje, Regatul UnitVerenigd Koninkrijk


Tweede halve finale (11 mei 2017)
Eerste helft:Republica MacedoniaMacedonië,  MaltaMalta,  Țările de JosNederland,  SerbiaServië, DanemarcaDenemarken,  RusiaRusland,  RomâniaRoemenië,  UngariaHongarije,  AustriaOostenrijk,  IrlandaIerland.
Tweede helft: ElvețiaZwitserland, EstoniaEstland, IsraelIsraël, BulgariaBulgarije, San MarinoSan Marino, Lituania Litouwen,  CroațiaKroatië,  NorvegiaNoorwegen, BelarusWit-Rusland.
Landen die ook stemmen deze halve finale: GermaniaDuitsland, FranțaFrankrijk, UcrainaOekraïne


Finale (13 mei 2017)
Deelnemende landen: FranțaFrankrijk, SpaniaSpanje, ItaliaItalië, Regatul UnitVerenigd Koninkrijk, UcrainaOekraïne

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.