🇩🇪 Duitsland start zoektocht naar kandidaten voor 2024.

🇩🇪 Duitsland start zoektocht naar kandidaten voor 2024.

De Duitse openbare omroep NDR heeft de inschrijvingen geopend voor ‘Eurovision Song Contest – Das Deutsche Finale 2024’.

Via deze wedstrijd zal NDR zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2024 in Malmö selecteren. Vanaf vandaag en dat tot 5 oktober kan iedereen zich inschrijven bij de omroep. De voorwaarden voor het Eurovisiesongfestival zijn uiteraard ook voor de Duitse selectie van toepassing:

  • De groep mag maximaal uit 6 personen bestaan
  • Iedereen moet ouder zijn dan 16 jaar
  • Het lied mag niet langer duren dan 3 minuten
  • Het lied mag niet uitgebracht zijn voor 1 september 2023.

Daarnaast vraagt de omroep ook bij de inschrijvingen een biografie van de artiest en moeten er enkele vragen beantwoorden. Via TikTok kan iedereen zich ook inschrijven, hier moet het lied wel geüpload worden en moet de hashtag #EurovisionGermany2024 gebruikt worden.

De Duitsers zouden de Duitsers niet zijn als er al een datum voor ‘Eurovision Song Contest – Das Deutsche Finale 2024’ geprikt zou zijn. Op vrijdag 16 februari vindt de finale plaats live vanuit Berlijn. De uitzending zal te volgen zijn via Das Erste, eurovision.de en ARD Mediathek.

Duitsland op het Eurovisiesongfestival.

Duitsland was één van de zeven landen die deelnam aan het allereerste Eurovisiesongfestival in 1956. Enkel in 1996 was het land niet aanwezig omdat het niet door de voorronde geraakte. In 1982 werd er voor het eerst de overwinning behaald met Nicole en haar Ein Bißchen Frieden. In 2010 won Lena met Satellite.

📷: Corinne Cumming – EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.