🇷🇴 Trekt Roemenië zich terug van het Eurovisiesongfestival?

🇷🇴 Trekt Roemenië zich terug van het Eurovisiesongfestival?

Roemeense media melden slecht nieuws rond het deelname van het land aan het Eurovisiesongfestival. TVR zou zich volgens de bronnen terugtrekken op het Eurovisiesongfestival.

De krant Libertatea bracht het nieuws naar buiten en ook andere Roemeense media melden het nieuws maar binnen TVR blijft het onbeduidend stil. Enkel de communicatiedienst van TVR bracht dit nieuws naar buiten:

De deelname aan het Eurovisiesongfestival in Malmö is nog niet besproken op het niveau van het management en daarom is er voorlopig nog geen besluit genomen.

Onbeslist dus volgens de communicatiedienst maar de tijd dringt wel. De preregistratie voor het Eurovisiesongfestival moet voor 15 september gebeuren. Het grote probleem van TVR is namelijk de grote kost voor het Eurovisiesongfestival. Vorig jaar besteedde TVR zo’n 180.000 euro om te mogen deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Daarnaast werden er nog 202.500 euro betaald voor de extra kosten in Liverpool. Volgens de deelnemer van 2023, Theodor Andrei waren er toen ook al financiële problemen. Zo was er geen geld voor een videoclip. TVR ontkende trouwens deze aantijgingen.

Binnenkort wordt het volledige deelnemerslijst voor het Eurovisiesongfestival bekend gemaakt. Het zal wachten zijn tot dan om te weten of Roemenië aanwezig zal zijn in Malmö of niet.

Roemenië op het Eurovisiesongfestival.

Het land Roemenië neemt sinds 1994 deel aan het Eurovisiesongfestival en vaak met wisselend succes. Op het Eurovisiesongfestival van 2005 en 2010 behaalde het land het beste resultaat, namelijk een derde plaats.

📷: Chloe Hashemi – EBU 

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.