Dit weekend| 10 januari.

Bij vele tv-omroepen uit Europa en één uit Australië is men volop bezig met de voorbereidingen voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Begin januari is ook de tijd dat omroepen starten met hun voorronde voor dat festival. Vanaf dit weekend overlopen we op vrijdag en maandag de gebeurtenissen rond het Eurovisiesongfestival.
Nieuws rond het Eurovisiesongfestival

  •  In de Israëlische voorronde werden afgelopen week drie dueluitzendingen gehouden. Resultaten: 1e dueluitzending, 2e dueluitzending, 3e dueluitzending. Verder is er ook bekend gemaakt dat de finale van HaKokhav HaBa L’Eurovizion plaatsvindt op dinsdag 4 februari 2020. (lees meer)
  •  Op maandag werden de eerste vijf finalisten van Melodi Grand Prix bekend gemaakt, ook de kandidaten die morgen deelnemen aan de eerste voorronde werden bekend gemaakt. (lees meer)
  •  De Letse omroep LRT maakte gisteren de zesentwintig kandidaten bekend die nog in de running zijn voor Supernova 2020. Een vakjury zal nu de beste acht kandidaten selecteren voor de finale. Alle nummers zijn hier te beluisteren.

Voorrondes voor het Eurovisiesongfestival

  •  De Litouwse openbare omroep LRT start al jaren heel vroeg met hun voorronde voor het Eurovisiesongfestival. Dit jaar is dat niet anders maar er zijn wel veranderingen bij de show. Eerst en vooral heet de voorronde vanaf dit jaar niet meer Eurovizija maar Pabandom iš naujo!. Verder worden de uitzendingen korter en kennen we de winnaar op 15 februari 2020. Morgenavond (zaterdag 11 januari) nemen de eerste twaalf kandidaten deel. De leden van de vakjury (Darius Užkuraitis, Gerūta Griniūtė, Giedrė Kilčiauskienė, Vaidotas Stackevičius en Leon Somov) beslissen samen de kijkers welke zes kandidaten er doorstoten naar de halve finales.
  •  In Noorwegen viert NRK de zestigste verjaardag van hun voorronde Melodi Grand Prix. Hierdoor telt de show vijf voorrondes en één finale. Zaterdagavond is er de eerste voorronde met vier kandidaten (ontdek ze hier). De beste kandidaat van de avond gaat door naar de finale op 15 februari.
  •  Zondagavond start in Malta de eerste live-uitzending van X-Factor 2020. Twaalf kandidaten (ontdek ze hier) strijden nog om het land te mogen vertegenwoordigen in Rotterdam. Alle kandidaten zingen tijdens de uitzending een cover van een bekend nummer. Op het einde van de avond zullen vier kandidaten de wedstrijd verlaten, de andere acht gaan door naar de tweede live-uitzending.
Komend weekend kan je bij Eurosongland alle resultaten van de voorrondes in Litouwen, Malta en Noorwegen terug vinden. Maandagavond blikken we terug op het afgelopen weekend. Hou dus zeker onze site, Facebook-, Instagram– en Twitterpagina in de gaten.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.