Jeangu Macrooy voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival!

De geruchten waren er al langer maar vandaag is het eindelijk officieel. Jeangu Macrooy zal Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in eigen land.
Het nieuws werd officieel bekend gemaakt tijdens het NPO Radio1programma Humberto. De presentator belde toen met Cornald Maas en hij bevestigde inderdaad dat de geruchten rond Jeangu Macrooy kloppen.
Sinds 2013 wordt de Nederlandse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival volledig intern gekozen. Ook dit jaar werd deze piste van toepassing. Vandaag werd enkel de kandidaat bekend gemaakt, later zal het nummer volgen.
Omroepbaas Eric van Stade (AVROTROS) is alvast blij met de keuze voor Jeangu. 

“We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is. Het nummer is een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan.”

Jeangu Macrooy is in de Surinaamse stad Paramaribo geboren op 6 november 1993. Hij is afkomstig uit een zeer muzikale familie en leert op zijn dertiende gitaar spelen. In 2014 verhuisd de zanger naar Nederland en gaat een muzikale samenwerking aan met producer/componist Perquisite. Jeangu Macrooy wordt bekend bij het grote publiek als hij door 3FM uitgeroepen wordt tot Serious Talent en zijn optredens bij De Wereld Draait Door. Vorig jaar deed hij ook mee aan het programma The Passion. 
Met twee succesvolle albums en meerdere uitverkochte clubtours laat hij zien wat voor stem hij heeft.
Deze avond bracht de zanger zijn eerste interview op televisie over het Eurovisiesongfestival. Met zijn deelname aan het festival zet Jeangu vol vertrouwen een volgende internationale stap op de weg die voor hem ligt.

“Een weg vol ambitie om dromen waar te maken, in een carrière die steeds meer glanst.”

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.