Vanavond| Eerste voorronde Melodi Grand Prix.

Niet enkel in Litouwen start vanavond de voorronde voor het Eurovisiesongfestival maar ook in Noorwegen is dit het geval. Voor de zestigste editie van Melodi Grand Prix wordt de voorronde dit jaar groots aangepakt. Vijf finalisten zijn rechtstreeks geplaatst (lees meer) maar de andere vijf kandidaten worden gekozen via voorrondes. Deze avond is er de eerste voorronde met kandidaten die afkomstig zijn uit het zuiden van het land. 
De voorrondes van Melodi Grand Prix verlopen in twee fases. In de eerste fase brengen de vier kandidaten hun nummer in de vorm van een duel. De beste van elk duel gaat door naar het finale duel. Via online stemronde wordt er beslist wie de winnaar van de avond wordt. Hij/zij zal is dan rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale.
Kandidaten eerste voorronde Melodi Grand Prix.

Kim Rysstad – Rainbow
Raylee – Wild
Geirmund – Come Alive
Lisa Børud – Talking About Us
Door op de titels te klikken kan je het nummer beluisteren.
Hoe te bekijken?
Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave en Ronny Brede Aase presenteren vanavond de eerste voorronde vanuit de H3 Arena in Fornebu. De show start om 19u50 en is live te volgen via de livestream van NRK.

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale. Op het vorige Eurovisiesongfestival, in Tel Aviv kon KEiiNO de meeste stemmen behalen bij de kijkers voor hun nummer Spirit in the sky. Helaas voor de Noren volgden de vakjury niet het advies van de kijkers en hierdoor strandde het trio op een 6e plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.