Vanavond| Eerste voorronde Pabandom iš naujo!.

Deze zaterdagavond 11 januari starten in Litouwen de live-uitzendingen van de nationale voorronde Pabandom iš naujo!. 36 Kandidaten werden door een vakjury geselecteerd en deze werden verdeeld in drie voorrondes. Tijdens de eerste voorronde komen de eerste twaalf kandidaten aan de beurt. De helft gaat door naar de halve finales.
Startvolgorde eerste voorronde Pabandom iš naujo!.
01. Glossarium – Game Over
02. Baltos Varnos – Namų dvasia
03. Justinas Lapatinskas – Highway Story
04. Aistay – Dangus man tu
05. Petunija – Show Ya
06. Lukas Norkūnas – Atsiprašyk
07. Donata Virbilaitė – Made of Wax
08. Andy Vaic – Why Why Why
09. Aika – Paradas
10. Meandi – DRIP
11. Monika Marija – If I Leave
12. Gabrielius Vagelis – Tave čia randu
De vakjury bestaande uit Darius Užkuraitis, Gerūta Griniūtė, Giedrė Kilčiauskienė, Vaidotas Stackevičius en Leon Somov beslissen samen met de kijkers welke zes kandidaten er doorgaan naar de halve finale. 
Hoe te bekijken?
De eerste voorronde wordt gepresenteerd door Gabriele Martirosian, Giedrius Masalskis en Ieva Zasimauskaitė (ESC 2018). Wie de uitzending wil volgen kan vanaf 20u00 inschakelen op de livestream van LRT (klik hier).

Litouwen op het Eurovisiesongfestival.

In 1994 debuteerde Litouwen op het Eurovisiesongfestival. Het beste resultaat van het land werd in 2006 behaald. Met het nummer We Are the Winners werd LT United zesde. Vorig jaar werd Litouwen vertegenwoordigd door Jurijus. Hij kon de finale niet behalen met het nummer Run with the Lions.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.