Noorwegen| Resultaten voorronde 1 Melodi Grand Prix.

In de H3 Arena in Fornebu werd vanavond de eerste voorronde van Melodi Grand Prix 2020 georganiseerd. De Noorse omroep NRK selecteerde vier artiesten die een band hebben met het zuiden van het land om deel te nemen aan deze aflevering. In duelvorm brachten de kandidaten hun nummer. De winnaar van elk duel nam het tegen elkaar op in het gouden duel. Raylee kreeg de meeste stemmen achter zich en zij zal aantreden in de finale op zaterdag 15 februari 2020.
Resultaten eerste voorronde Melodi Grand Prix.

01. Raylee – Wild
02. Lisa Børud – Talking About Us
Kim Rysstad – Rainbow (uitgeschakeld in de eerste ronde)
Geirmund – Come Alive (uitgeschakeld in de eerste ronde)

Volgende week zaterdag is er de tweede voorronde met vier nieuwe kandidaten, deze keer zijn de kandidaten afkomstig uit het oosten van het land. Maandagmiddag worden ze voorgesteld tijdens een persconferentie.

Noorwegen op het Eurovisiesongfestival.

In 1960 maakte de Noorse openbare omroep NRK zijn debuut op het Eurovisiesongfestival. Met bijna zestig deelnames kon Noorwegen er drie van winnen. De eerste overwinning dateert van 1985 met het duo Bobbysocks. Tien jaar later was het opnieuw een Noorse overwinning op het festival met het klassieke Secret Garden maar de grootste overwinning kwam er in 2009. In dat jaar werd het land vertegenwoordigd door Alexander Rybak en zijn nummer Fairytale. Op het vorige Eurovisiesongfestival, in Tel Aviv kon KEiiNO de meeste stemmen behalen bij de kijkers voor hun nummer Spirit in the sky. Helaas voor de Noren volgden de vakjury niet het advies van de kijkers en hierdoor strandde het trio op een 6e plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.