Deze week in Eurosongland

Deze week in Eurosongland

Het is weer zondag dus ideaal om terug te blikken op de afgelopen week. Wat gebeurde er allemaal in Eurosongland?

Jongste duo ooit op het Eurovisiesongfestival!

Deze week zijn er geen nummers gekozen voor het komende Eurovisiesongfestival. Wel heeft de openbare omroep van San Marino afgelopen donderdag zijn kanidaten bekend gemaakt. Michele Perniola en Anita Simoncini zullen het ministaatje vertegenwoordigen. Beide kandidaten hebben het land al vertegenwoordigd op het Junior Eurovisiesongfestival. Micele Perniola deed dit alleen in 2013 en Anita Simoncini was één van de meiden van The Peppermints die San Marino dit jaar hebben vertegenwoordigd. Beide zullen 16 jaar zijn wanneer ze aantreden in Wenen en daarmee het jongste duo ooit worden op het Eurovisiesongfestival. Het lied waarmee ze naar Wenen zullen trekken zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Deelnemersveld Zweden bekend

Eric Saade
Afgelopen maandag en dinsdag werden de kandidaten voor Melodifestivalen bekend gemaakt. Zoals gewoonlijk doen er opnieuw een paar oude bekende mee. Sanne Salomonsen nam deel in 2005; Daniel Gildenlöw was er in 2010 bij met zijn groep Pain of Salvation, Behrang Miri nam deel in 2013 en Linus Svenning in 2014. Magnus Carlsson nam verschillende keren solo deel en ook enkele malen als lid van Alcazar. Eric Saade zal ook opnieuw een kans wagen om Zweden te vertegenwoordigen. Hij werd op het Eurovisiesongfestival in 2011 derde met popular


Nieuw logo

Elk jaar heeft het Eurovisiesongfestival een logo. Het logo voor het 60ste Eurovisie-songfestival werd afgelopen dinsdag bekend gemaakt. Het logo bestaat uit een golf met in het midden een ronde die de diversiteit van de artiesten en de landen moet voorstellen. Het logo werd ontworpen door een team van ORF, Oostenrijkse openbare omroep zelf. Meer info vind je in dit YouTubefilmpje.

Data om te onthouden

De IJslandse openbare omroep RUV heeft donderdag laten weten dat hun voorronde selectie Söngvakeppnin 2015 260 inzendingen heeft opgeleverd. Een jury zal beslissen welke 12 songs en artiesten zullen deelnemen aan de halve finales op 31 januari en 7 februari. De finale van Söngvakeppnin 2015 zal plaats vinden op 14 februari 2015. 


Het Eurovision Journal:


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.