Deze week in Eurosongland

Deze week in Eurosongland

Vanaf deze week overlopen we op zondag de afgelopen week in Eurosongland. Zijn er kandidaten gekozen, welke roddels werden er verteld? U ontdekt het elke zondag bij ons.

And the winner is…

Gisteravond vond in Malta de nationale selectie plaats. Het land koos unaniem voor Amber en haar nummer Warrior. Ze versloeg nonnen, ex-eurosongdeelnemers en nieuwe Maltese artiesten. Amber deed vanaf 2011 al elk jaar een gooi naar het ticket maar in 2015 was het eindelijk raak. In 2012 stond ze al eens op het Eurovisiesongfestival podium in Baku als achtergrondzangers van Kurt Calleja. Het lied werd gecomponeerd door Elton Zarb en Muxu. Begin volgend jaar weten wij in welke halve finale Amber zal aantreden.

Tsjechië keert terug.

Tot groot jolijt van alle eurosong fans keert Tsjechië terug naar het Euroviesongfestival. Na vijf jaar afwezigheid keert het centraal Europese land dus terug. Dat maakte EBU en CT afgelopen woensdag bekend in een gezamenlijk persbericht. De inzending van Tsjechië zal intern gekozen worden. Vandaag blikten wij al eens terug op de best scorende inzending van het land in onze reeks De pareltjes.Bosnië & Herzegovina stuurt opnieuw hun kat.

Maandag maakte de Bosnische openbare omroep bekend om dan toch niet terug te keren naar het Eurovisiesongfestival. Het laatste jaar dat Bosnië & Herzegovina deelnam was in 2012 met Korake ti znam van Maya Sar. Het zag er een lange tijd goed uit dat het land zou terugkeren. In de wandelgangen was er al sprake dat Hari Mata Hari (ESC 2006 – 3de plaats) het land opnieuw zou vertegenwoordigen.

Het randnieuws.

  • Tom Dice (België 2010) keert na een sabbatjaar in 2015 terug in de showbizz.  Tijdens zijn zichzelf opgelegde bezinningsperiode heeft hij aan nieuwe nummers gewerkt. Bij Universal vielen die dusdanig in de smaak dat ze Tom meteen een contract onder de neus schoven. In januari gaat hij de studio in.
  • België is het gastland van de OGAE Video contest 2014. OGAE België introduceert postcards tussen de video’s door. Ons land wordt vertegenwoordigd door Stromae en zijn nummer Papaoutai.
  • Gisteravond konden de kijkers van de voorronde in Malta het nieuwe nummer van Conchita Wurst ontdekken. Voor de mensen die de nieuwe single van de vorige winnares nog niet hebben gehoord kunnen hier het nummer ontdekken.

Een paar data om te noteren.

Deze week werd ook bekend dat op 26 december de voorronde in Wit-Rusland doorgaat, hiermee zal Wit-Rusland het derde land zijn die zijn voorronde organiseert. Een datum om te onthouden dus.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.