De Pareltjes Junior (11)

Afgelopen herfstvakantie kon u elke dag een lied herontdekken uit de geschiedenis van het Junior Eurovisiesongfestival. De komende drie dagen kan u bij ons vier liedjes herontdekken van de Belgische inzendingen. Op 15 november vindt het 12de Junior Eurovisiesongfestival plaats in Malta. Meer over deze wedstrijd vind je op onze pagina Malta 2014

Fabian – AbacadabraFabian is geboren in Aerendonk op 1 januari 1998. Veertien jaar later trad hij voor het eerst op de voorgrond in de voorrondes van Junior Eurosong op Ketnet. In de voorronde won hij gemakkelijk met zijn song “Abacadabra”. Op 01 december 2012 mocht hij aantreden op het 10de Junior Eurovisiesongfestival in Amsterdam, Nederland.Met “Abacadabra” trad Fabian als vierde aan op twaalf deelnemers op het Junior Eurovisiesongfestival in Amsterdam, Nederland. Fabian werd op voorhand getipt voor winst maar zover kwam het niet. Fabian strandde op een vijfde plaats met 72 punten. De hoogste punten (8) kwamen uit Nederland. Oekraïne won in Nederlander met 138 punten. Fabian was de voorlopig laatste kandidaat die ons land heeft vertegenwoordigd.


In 2014…

Het is nog maar twee jaar geleden dat Fabian ons land vertegenwoordigde in Amsterdam. Vorig jaar bracht hij nog de single “Ondersteboven” uit. Sindsdien is het redelijk stil rond Fabian.

Morgen: Thor – Een tocht door het donker

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.