Nog 6 dagen: Slovenië & Kroatië

Het aftellen is nu echt begonnen want binnen zes dagen weten wij wie het 12de Junior Eurovisiesongfestival heeft gewonnen. Tot die tijd stellen wij elke dag twee kandidaten aan U voor. Vandaag trekken wij naar de Balkan met Slovenië en Kroatië.

Slovenië

Slovenië is één van de nieuwkomers op het festival. Op 19 augustus kwam er na weken van geruchten het officiele bericht dat Slovenië voor de eerste maal zal deelnemen aan het Junior Eurovisiesongfestival in Malta. De inzending is intern gekozen. De keuze was gevallen op de 12 jarige Ula Ložar en het nummer “Nisi sam (Your Light)”. 

Kan Slovenië het Junior Songfestival winnen? 
Ja want het lied slaat bij een deel van het Junior publiek aan. Het is een soort ballade die vorige jaar ook heeft gewonnen. Dat laatste speelt waarschijnlijk niet in haar voordeel. Toch zijn wij van mening dat wanneer het lied goed gebracht wordt een kanshebber is voor winst of top vijf.

De geschiedenis van Slovenië

Slovenië is één van de drie landen die debuteren op dit festival. De weken voor de officiële bekendmaking gingen er al geruchten dat het land zou debuteren. Op 19 augustus kwam dan het officiële bericht naar buiten dat het land zal debuteren.

Kroatië

Kroatië is één van de verassingen van dit Junior Eurovisiesongfestival. Op 29 september kwam er een persbericht naar buiten dat het land na acht jaar zal terugkeren naar het kinderfeest. HRT is vanaf dan opzoek gegaan naar een kandidaat. De kandidaat en het nummer werden intern gekozen. De keuze viel op Josie, een Amerikaanse die in Kroatië woont. De 13jarige zal in Malta het nummer “Game Over” zingen.


Kan Kroatië het Junior Songfestival winnen? 
NEEN want het lied slaat niet echt aan bij het publiek. Het is een mooie poging van het land maar wij zien dit lied ergens op het einde belanden. Game Over kan ons niet echt boeien qua lied en zang.

De geschiedenis van Kroatië

Kroatië debuteerde op het allereerste festival in 2003 waar het direct won. Dino is zo de eerste persoon die het Junior Eurovisiesongfestival ooit heeft gewonnen. Een jaar later was het bijna opnieuw prijs voor het land met een derde plaats. In 2005 en 2006 brak het land geen potten op het festival met een 12de en 10de plaats. Op het festival in 2007 stuurde Kroatië zijn kat. Na acht jaar zien we Kroatië terug op het festival.

Morgen: Nederland & Zweden

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.