De Pareltjes Junior (1)

Tijdens deze vakantie kan u hier bij ons een hele vakantie lang elke dag een pareltje ontdekken uit het Juniorarchief. Op 15 november vindt het 12de Junior Eurovisiesongfestival plaats in Malta. Meer over deze wedstrijd vind je op onze pagina Malta 2014

Dino Jelušić – Ti si moja prva ljubav


Dino is geboren op 4 juni 1992 in Zagreb, Kroatië en vijf jaar later stond hij al op een podia bij de nationale omroep HRT. Hij won er als vijfjarige knaap de kindershow “Turbo Limach show”. Na deze overwinning heeft hij mogen optreden in verschillende steden en tv-shows. Zo had hij als zesjarige knaap al opgetreden in Portugal, Spanje, Denemarken, Italië… In 2003 zocht HRT zijn eerste kandidaat voor het Junior Eurovisiesongfestival en kwam bij deze getalenteerde jongen uit.


Dino mocht aantreden als tweede van de avond. Bij het grote Eurovisiesongfestival rust er op de tweede plaats een vloek. Liedjes die daar moeten starten hebben nog nooit gewonnen en zijn ook nog niet in de buurt van winst gekomen. Bij het Junior Eurovisiesongfestival was dit dus niet het geval. Dino werd de allereerste winnaar van het kinderfestival. Hij wist 15 andere landen te verslaan en met 134 punten zal hij de geschiedenis ingaan als winnaar van het eerste Junior Eurovisiesongfestival én als eerste Kroaat die sinds de onafhankelijkheid een Eurovisiewedstrijd kon winnen. 

In 2014…
Het is al elf jaar geleden dat Dino met “Ti si moja prva ljubav” won in Denemarken. In al die tijd is Dino blijven optreden met in 2004 zijn eerste soloalbum ‘No 1’. Het album was zeer populair in de Balkan. Na dit album toerde Dino nog een tijdje rond en nam hij deel aan wedstrijden zoals CMC festival. In 2014 is Dino vooral bezig met zijn nieuwe band Made in iron. Deze metalband is momenteel hard aan het werken om een album klaar te hebben tegen het einde van dit jaar.

Morgen: Nicolai Kielstrup – Shake shake shake

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.