De Pareltjes (90)

Elke zondag zit je bij Eurosongland op de eerste rij om het archief van het Eurovisiesongfestival in te duiken. Vandaag is de Wit-Russische inzending van 2007 aan de beurt.

Dmitry Koldun – Work your magic
Wit-Rusland neemt sinds 2004 deel aan het Eurovisiesongfestival maar heeft nog geen enkele keer kunnen winnen. Hun dichtste resultaat bij de overwinning was een zesde plaats in 2007. De parel van deze week gaat over deze inzending. In 2007 organiseerde de Wit-Russische omroep opnieuw Eurofest. Vijftien kandidaten traden tijdens de finale aan. De drie beste kandidaten mochten het later die avond opnieuw tegen elkaar opnemen tijdens de superfinale. Dmitry Koldun kon de meeste kijkers overtuigen mer zijn nummer Work your magic. Hij werd de vierde Wit-Russische vertegenwoordiger ooit op het Eurovisiesongfestival.


Het Eurovisiesongfestival van 2007 was het 52ste Eurovisiesongfestival ooit gehouden en het was tevens de laatste met één halve finale. Wit-Rusland trad samen met 27 andere kandidaten aan tijdens de halve finale. Daar kon Wit-Rusland zich voor de eerste keer plaatsen voor de finale met een vierde plaats. Tijdens de finale trad Kolun als derde aan, net na de boysband uit Spanje en voor Ierland. Op het einde van de avond kon Wit-Rusland zo’n 145 punten verzamelen en zo hun beste resultaat ooit behalen namelijk een zesde plaats. Drie keer kreeg Wit-Rusland de fameuze twaalf punten: van buurlanden Rusland en Oekraïne maar ook van Israël. België en Nederland hadden geen enkel punt over voor deze Wit-Russische inzending.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.