De Pareltjes (89)

Elke zondag zit je bij Eurosongland op de eerste rij om het archief van het Eurovisiesongfestival in te duiken. Vandaag is de Finse inzending van 2014 aan de beurt.

Softengine – Something better
Finland neemt sinds 1961 deel aan het Eurovisiesongfestival en kon in al die jaren maar één keer winnen. De parel van deze week gaat over hun inzending van 2014. Uuden Musiikin Kilpailu werd opnieuw gebruikt als voorronde. In drie voorrondes konden zich telkens drie kandidaten selecteren voor de finale op 1 februari 2014. De winnaar werd gekozen door de Finse kijkers thuis. Softengine kon met de overwinning aan de haal gaan met het nummer Something better.
Het Eurovisiesongfestival van 2014 was de 59ste editie van het festival en vond voor de derde maal plaats in Kopenhagen, de Deense hoofdstad. Softengine werd ingedeeld in de tweede halve finale op op donderdag 8 mei 2014. Finland kon deze halve finale overwinnen met een derde plaats. Twee dagen later, tijdens de finale trad Softengine als 18e van de 26 acts aan , net na Tinkara Kovač uit Slovenië en gevolgd door Ruth Lorenzo uit Spanje. Op het einde van de avond stond Finland met Softengine op een elfde plaats. De inzending kreeg 72 punten en de hoogste punten kwamen van Noorwegen namelijk zeven punten. België gaf drie punten terwijl de Nederlanders maar twee punten overhadden voor deze inzending.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.