De Pareltjes (85)

De afgelopen twee weken werd er bij Eurosongland op zoek gegaan naar het beste Eurovisiesongfestivalnummer van 2016. De uitslag kan je hier bekijken. Vanaf deze week zit je tot eind april goed voor een zondagse portie eurovisiesongfestivalgeschiedenis.
Niamh Kavanagh – In your eyes.
Onze eerste parel van 2017 brengt ons naar de Ierse inzending van 1993. Het was de 27ste keer dat het land aanwezig was op het Eurovisiesongfestival. RTE organiseerde voor de kandidaat te zoeken van 1993 een nationale finale. Op 14 maart 1993 traden er acht artiesten aan tijdens de finale. In enkele regio van Ierland zat er een jury die de uiteindelijke winnaar bekend mocht maken. De keuze viel in 1993 overtuigend op Niamh Kavanagh met de typische Ierse ballade In your eyes.

Het Eurovisiesongfestival 1993 was het achtendertigste Eurovisiesongfestival en vond plaats op 15 mei 1993 in Millstreet, Ierland. Niamh moest dus niet ver reizen om haar nummer voor heel Europa te brengen. Ierland trad als veertiende van de avond aan, net na Zweden en voor Luxemburg. Wat niemand voor mogelijk achtte lukte wel want Ierland won het Eurovisiesongfestival in eigen land met 187 punten. Zeven keer kreeg het land de volle twaalf punten. Nederland gaf tien punten voor deze inzending terwijl de Belgen maar twee schamende punten overhad. Het was de vijfde keer dat Ierland het Eurovisiesongfestival kon winnen. In de loop der jaren zouden er nog twee overwinningen volgen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.