De Pareltjes (84)

Vandaag is het opnieuw zondag en daarom duiken wij nog eens in het archief van het Eurovisiesongfestival opzoek naar nummers die we echt niet mogen vergeten. Sinds gisteren kan je trouwens stemmen op jullie favoriete nummer van 2016. Heb je het nog niet gedaan? Laat dan zeker van je horen door hier te stemmen. Voor het pareltje van deze week gaan we terug naar het Eurovisiesongfestival van 1983. 
Corinne Hermes – Si la vie est cadeau
De Luxemburgse omroep RTL koos meestal zijn kandidaten voor het Eurovisiesongfestival intern en dus ook in 1983. De omroep koos dat jaar voor de Franse zangeres Corine Hermes en het nummer Si la vie est cadeau.

Het Eurovisiesongfestival van 1983 was de 28ste editie en werd voor de tweede maal in Duitsland gehouden. Conny uit Luxemburg mocht als 20ste kandidaat van de avond aantreden, net na België. Op het einde van de avond, tijdens de puntentelling strandde Luxemburg op een eerste plaats met 142 punten. Zes keer kreeg Conny de volle twaalf punten. België had 8 punten over voor deze inzending terwijl Nederland er maar één gaf. Het werd de vijfde en tot nog toe laatste overwinning van Luxemburg op het Eurovisiesongfestival.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.