De Pareltjes (76)

Op zondag duiken we wekelijks het archief van het Eurovisiesongfestival in. Deze week werd het nieuws bekend gemaakt dat Roemenië een comeback zal maken op het Eurovisiesongfestival in Kiev maar vandaag blikken we nog eens terug op hun deelname in 2010.
Paula Seling & Ovi – Playing with fire
Roemenië koos in 2010 zijn kandidaat zoals de meeste jaren via het programma Selecţia Naţională. Een vijftienkoppige jury koos zestien kandidaten die het tegen elkaar mochten opnemen tijdens de liveuitzending van Selecţia Naţională 2010 op 6 maart 2010. Paula Seling & Ovi won deze uitzending met het nummer Playing with fire. Na hun winst werd in Roemenië wel een klein relletje over het nummer. Playing with fire werd namelijk medegeschreven door een Noor wat eigenlijk tegen de regels van de nationale voorronde was in die tijd. 

Roemenië nam deel in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival in Oslo op donderdag 27 mei 2010. Als tiende van de avond kwamen Paula Seling & Ovi het podium op. Op het einde van de avond kwam het nieuws dat de Roemeense kandidaten mochten doorgaan naar de finale. Tijdens die finale traden Paula Seling & Ovi als negentiende van de avond aan. Op het einde van de avond behaalde Playing with fire een derde plaats met 162 punten. Eén keer kreeg deze inzending de volle twaalf punten namelijk van het buurland Moldavië. Nederland gaf vijf punten en België geen enkel.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.