De Pareltjes (75)

Het is vandaag de dag des Heerens maar bij Eurosongland is zondag ook de dag waarop wij het archief van het Eurovisiesongfestival induiken. Deze week gaan we niet diep het archief in want we blijven bij de editie van Stockholm dit jaar.
Gabriela Gunčíková – I Stand
Tsjechië behoort de afgelopen jaren tot één van de slechtst presterende landen op het Eurovisiesongfestival. Tussen 2010 en 2014 nam het land zelfs niet meer deel omdat het de jaren ervoor maar nauwelijks punten had gescoord. Voor het Eurovisiesongfestival in Wenen was het land er opnieuw bij en dit keer met een totaal vernieuwde delegatie en werd er met serieus op zoek gegaan naar een kandidaat. Toch bleef Tsjechië in de halve finale steken maar ze lieten hun hoofd niet hangen voor Stockholm 2016. Opnieuw koos de Tsjechische omroep CT hun kandidaat intern en deze keer viel de keuze op Gabriela Gunčíková en het nummer I Stand.

Gabriela trad aan in de sterkste halve finale van het festival in 2016, namelijk op 10 mei 2016 als tiende van de achttien acts. Tsjechië wist zich voor de eerste keer in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival te plaatsen voor de grote finale. In die grote finale trad Gabriela Gunčíková als 2de van de avond aan, net na onze Belgische inzending. Op het einde van de avond behaalde Gabriela een 25e plaats met 41 punten. Van de kijkers thuis kreeg ze geen enkel punt maar gelukkig was er nog de vakjury. De vakjury uit Kroatië gaf tien punten aan de Tsjechische inzending en ook de Belgen hadden één punt over voor deze inzending. Nederland gaf geen punten.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.