De Pareltjes (74)

Elke zondag duiken wij van Eurosongland het archief van het Eurovisiesongfestival opzoek naar nummers die we eigenlijk niet mogen vergeten. Vandaag gaan we terug naar de Nederlandse inzending van 2013.
Hara & Andreas Konstantinou – Mana mou
Cyprus heeft nog nooit het Eurovisiesongfestival kunnen winnen ondanks hun harde inspanningen. In 1997 organiseerde de omroep een nationale voorronde met acht kandidaten. Het festival vond plaats in de Monte Caputo Nightclub in Limasol en werd gepresenteerd door Marina Maleni-Kyriazi. Als zesde van de avond trad de band Hara & Andreas Konstantinou aan met het nummer Mana mou. Zij werden door de eenentwintig koppige jury aangeduid om het zonnige eiland Cyprus te vertegenwoordigen in Oslo.

In Oslo trad Hara & Andreas Konstantinou als eerste van de 25 deelnemende landen aan. Turkije volgde na de Cypriotische inzending. Op het einde van de avond behaalde Cyprus een knappe vijfde plaats met 98 punten. Cyprus kreeg twee keer de volle twaalf punten namelijk van Griekenland en IJsland. Nederland gaf samen met Spanje tien punten. België nam in 1997 niet deel.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.