De Pareltjes (71)

Gisteren startte onze reeks ‘Rondje Europa’ en vanaf vandaag kan je bij Eurosongland opnieuw elke zondag genieten van een nieuwe aflevering van ‘De Pareltjes’. In deze rubriek duiken we elke zondag het archief van het Eurovisiesongfestival in opzoek naar goede nummers die we eigenlijk niet mogen vergeten. In onze eerste aflevering van het vierde seizoen gaan we diep het archief in.

Domenico Modugno – Nel blu dipinto di blu
Tijdens het tweede Eurovisiesongfestival in 1958 werd Italië vertegenwoordigd door Domenico Modugno. Hij was de winnaar van het Sanremo Music Festival in 1958 en mocht daardoor zijn land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Het nummer waarmee hij het Sanremo Music Festival won en waarmee hij dus naar Hilversum trok was Nel blu dipinto di blu

Domenico mocht in Hilversum op 12 maart als eerste van de avond aantreden. Door een technisch probleem werd zijn inzending niet in alle landen ontvangen. Hierdoor mocht hij op het einde van de avond zijn nummer nog eens zingen, de volgende keer dat deze situatie voorviel was in 2010 met de Spaanse inzending. In 1958 was er nog geen sprake van de beroemde 12 punten maar elk land vaardigde toen tien juryleden af naar Hilversum. Elk jurylid mocht één stem uitbrengen, behalve op hun eigen land. Zo behaalde Domenico met Nel blu dipinto di blu een derde plaats met dertien punten.
Het Nel blu dipinto di blu werd vooral bekend onder de naam Volare. Het nummer werd bekend over de hele wereld en kon zelfs in het Verenigd Koninkrijk twee Grammy Awards winnen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.