De Pareltjes (70)

Vandaag duiken we voor de laatste keer, dit seizoen altans in het archief van het Eurovisiesongfestival opzoek naar echte pareltjes van nummers. Vandaag is dat de Zweedse inzending van vorig jaar. Het Eurovisiesongfestival van 2015 was het 60ste festival dat voor de tweede keer neerstreek in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De Wiener Stadthalle was het toneel voor drie eurovisie-avonden. SVT, de Zweedse omroep koos Melodifestivalen als selectieprocedure om hun kandidaat te selecteren. Na zes avonden werd Måns Zelmerlöw aangeduid als winnaar met het nummer Heroes

Måns Zelmerlöw trad tijdens de tweede halve finale op donderdag 21 mei 2015 als dertiende aan. Net na IJsland en voor Zwitserland, twee landen die trouwens de finale niet haalden. Zweden won deze tweede halve finale overduidelijk met 217 punten. Tijdens de grote finale van het 60ste Eurovisiesongfestival trad Måns Zelmerlöw met Heroes als tiende aan. Op het einde van de avond, tijdens de puntentelling kon de Zweedse inzending de Russische inzending afhouden en zo werd de zesde Zweedse overwinning een feit. Twaalf keer kreeg Måns Zelmerlöw  de twaalf punten (o.a. ook van België). Nederland gaf tien punten.


Dienstmededeling: Volgende week starten in Stockholm de repetities van het Eurovisiesongfestival. In de zomermaanden is er bij Eurosongland steeds onze zomerreeks en de laatste twee weken van augustus besteden wij aandacht aan Eurovision Young Musicians. Om deze redenen zijn er de komende maanden geen nieuwe afleveringen van De Pareltjes. De reeks komt terug in een vernieuwd jasje en niet meer op zondag maar op woensdag. Het vierde seizoen van De Pareltjes vanaf 7 september terug bij Eurosongland.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.