De Pareltjes (43)

Op zondag duiken wij van het Eurovisiesongfestivalarchief in opzoek naar liedjes die wij eigenlijk een klein beetje vergeten zijn.
Vorig week was “Halley” van Klips ve Onlar aan de beurt en deze week trekken we naar het festival van 2014. Dat jaar werd het festival georganiseerd in de Deense hoofdstad Kopenhagen na winst van Emmely De Forest het jaar ervoor. Het was de derde keer dat het Eurovisiesongfestival neerstreek in Denemarken en ook de derde keer dat het naar de hoofdstad kwam. Het festival ging door in de  B&W Hallerne, een voormalig industrieel complex. Zo’n 37 landen tekenden present voor het 49ste Eurovisiesongfestival. Polen en Portugal kwamen na enkele edities te hebben overgeslagen terug naar het festival en Bulgarije, Cyprus, Kroatië en Servië waren niet van de partij. De parel van deze week gaat over de Poolse inzending van dat jaar. TVP kwam na twee edities terug naar het Eurovisiesongfestival en koos intern voor het duo Donatan & Cleo. In het voorjaar van 2014 hadden zij een grote hit in het Oosten met “My Slowianie” en dat werd ook ineens hun inzending.

Donatan maar voornamelijk Cleo traden met hun meisjes voor het eerst aan in de tweede halve finale op donderdag 8 mei 2014. In deze halve finale behaalde het duo een achtste plaats en mocht zo door naar de finale op zaterdag 10 mei 2014.  Tijdens de finale trad Polen aan als 9de van 26 deelnemers net na Montenegro (werd 19de) en vlak voor Griekenland (werd 20ste). Op het einde van de avond bleek dat Donatan & Cleo op een veertiende plaats waren geëindigd met 62 punten. De fameuze 12 punten hebben de Donatan en de meisjes niet in de wacht kunnen slepen maar van de Duitsers kregen ze wel 10 punten. De winnaar van de avond werd de Oostenrijkse Conchita Wurst met “Rise Like a Phoenix”.

Volgende week trekken we naar het Eurovisiesongfestival van 1957.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.