De Pareltjes (41)

Op zondag duiken wij van Eurosongland het Eurovisiesongfestivalarchief in opzoek naar liedjes die wij eigenlijk een klein beetje vergeten zijn.
Vorig week was Euphoria aan de beurt en deze week trekken we 
naar het festival van 2000. Dat jaar werd het festival georganiseerd in de Zweedse hoofdstad Stockholm na winst van  Charlotte Nilsson het jaar ervoor. Het was de derde keer dat het Eurovisiesongfestival neerstreek in Zweden en de tweede keer in de Stockholm.  Ericsson Globe (de zaal die ook in 2016 dienst zal doen voor het Eurovisiesongfestival) werd de zaal waar er 24 landen zouden strijden voor de titel van winnaar van het Eurovisiesongfestival 2000. Letland debuteerde op dit festival en werd derde.

De parel van deze week gaat over de Russische inzending van dat jaar. Rusland keerde in 2000 terug naar het Eurovisiesongfestival na twee jaar van afwezigheid. Het Russische C1R koos intern voor Alsou en het nummer “Solo”. 

Alsou mocht met haar “Solo” aantreden in de grote finale op 13 mei 2000 als 9de van 24 deelnemers net na Noorwegen (werd 9de) en België (werd 24ste). Op het einde van de puntentelling bleek Alsou op een tweede plaats te zijn geëindigd met 155 punten. Vier keer kreeg Rusland 12 punten (Cyprus, Kroatië, Malta en Roemenië). De winnaar van de avond was Denemarken met “Fly on the wings of love” van de Olsen Brothers.

Volgende week trekken we naar het Eurovisiesongfestival van 1986.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.