De Pareltjes (39)

Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix

In deze nieuwe en tevens ook laatste aflevering van De Pareltjes trekken we naar 2014. De editie van 2014 werd georganiseerd in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Oostenrijk was dat jaar het land van de controverse. De Oostenrijkse omroep ORF koos namelijk intern voor een man met een baard. Heel Oost-Europa en een deel van West-Europa stond in rep en roer…
Op 8 mei 2014 mocht Conchita aantreden op het 59ste Eurovisiesongfestival in Kopenhagen, Denemarken. 37 landen namen deel aan deze editie. Oostenrijk was geloot in de tweede halve finale. Om door te stoten naar de finale moest Conchita bij de tien beste zien te eindigen wat best aardig lukte want ze werd de winnaar van de tweede halve finale met 169. Twee dagen later stond Conchita opnieuw op het podium net na Freaky Fortune feat. RiskyKidd uit Griekenland en gevolgd door Elaiza uit Duitsland. Uiteindelijk won Oostenrijk het negenenvijftigste Eurovisiesongfestival, met 290 punten. Het was de tweede overwinning van het Alpenland in de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival, na eerder in 1966 te hebben gewonnen dankzij Udo Jürgens. Oostenrijk kreeg het maximum van de punten van dertien landen, met name België, Finland, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Slovenië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.


Wie volgt Conchita Wurst op? Dat weten we binnen twee weken. Eurosongland maakt zich op voor twee boeiende eurovisieweken maar voor onze reeks “De Pareltjes” zit het tweede seizoen erop. Op zondag 13 september is de reeks er opnieuw voor een nieuw seizoen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.