De Pareltjes (32)

Seid Memić-Vajta – Leila

In deze nieuwe aflevering van De Pareltjes trekken we naar het gezegende jaar 1981. Het Eurovisiesongfestival vond in dat jaar plaats in Dublin, Ierland. Eén van de deelnemende landen was Joegoslavië (momenteel Slovenië, Kroatië, Bosnië & Herzegovina, Servië, Kosovo, Macedonië en Montenegro). 
De toenmalige omroep JRT op 28 februari in Belgrado zestien kandidaten in stelling voor een nieuwe Jugovizija. Het doel van de uitzending was een winnaar kiezen die het land mocht vertegenwoordigen in Ierland. De wedstrijd werd gewonnen door Seid Memić (beter bekend als Vajta en was afkomstig uit het Bosnische gedeelde van het land. Het lied waarmee Vajta naar Dublin trok was Lejla. Het nummer werd geschreven door Ranko Boban.

Op 4 april mocht Vajta aantreden op het 26ste Eurovisiesongfestival in Dublin, Ierland. Twintig landen namen deel aan deze editie. Joegoslavië trad als zevende aan net na Denemarken en voor Finland. Tijdens de puntentelling kreeg het land 35 punten en werd het 15de. De hoogte punten kwamen uit Zwitserland, dat land had namelijk tien punten over voor de inzending. België had vijf punten klaar voor de inzending terwijl Nederland geen enkel punt gaf.
De winnaar van de avond werden de Bucks Fizz met Making Your Mind Up.Volgende week: Gigliola Cinquetti – Non ho l’età

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.