Austria’s Rise to heaven deel 45: 2012

Oostenrijk nam in 2012 voor de 45ste keer deel aan het Eurovisiesongfestival. Het 57ste Eurovisiesongfestival werd gehouden in Bakoe, Azerbeidzjan.

Selectieprocedure 

Net als in 2011 werd er samengewerkt met radiozender Ö3, waarbij de luisteraars de finalisten kozen via een internetronde. De tien beste mochten door naar de nationale finale. In 2012 maakte we voor het eerst kennis met Conchita Wurst. Zij werd tweede in de nationale voorronde. De winnaar van de avond werd Trackshittaz die in 2011 tweede werd in de voorronde. Zij trokken naar Bakoe met in het Beiers gezongen Woki mit deim Popo

Het festival


Het Eurovisiesongfestival 2012 was het 57ste Eurovisiesongfestival. Het werd gehouden in Bakoe, Azerbeidzjan. Er namen 42 landen deel aan deze editie. Oostenrijk nam deel aan de eerste halve finale op dinsdag 22 mei.

De puntentelling volgde nog steeds het principe van 12,10 en 8-1 punten. Trackshittaz moest zich eerst proberen te overleven in de eerste halve finale. Oostenrijk was als zestiende van achttien deelnemers aan de beurt, net na Hongarije en gevolgd door Moldavië. Op het einde van de avond bleek dat Woki mit deim Popo zich niet had kunnen plaatsen voor de grote finale. Enkele dagen later bleek dat Oostenrijk op de laatste plaats is beland met 8 punten. 

De nasleep van het festival
Het kwam niet aan hun hart van hun laatste plaats want de jongens doen op dit moment nog steeds verder met hun songs.

Volgende week 2013: Shine!
Share

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.