De Pareltjes (31)

Severina – Moja štikla

In deze nieuwe aflevering van De Pareltjes halen we de Kroatische inzending van 2006 van onder het stof. Kroatië was één van de tien beste landen in 2005 en mocht dus direct aantreden in de grote finale van het 51ste Eurovisiesongfestival in Athene, Griekenland. 
Om een gepaste kandidaat te selecteren besliste de Kroatische omroep HRT om een nationale selectie Dora 2006 te houden. De finale werd gehouden op 4 maart met zestien kandidaten. Severina wist de nationale finale te winnen ondanks ze zowel bij jury als televoting maar tweede werd. Zij mocht dus Kroatië vertegenwoordigen met Moja štikla, wat zoveel wil zeggen als Mijn stiletto. Het was een eigen creatie van Severina.
Enkele maanden later mocht Severina het land dus vertegenwoordigen op het 51ste Eurovisiesongfestival in Athene, Griekenland. In de finale trad Kroatië aan als 20ste net na Frankrijk en voor Ierland. Tijdens de puntentelling kreeg het land 56 punten en werd  het twaalfde. De hoogste punten kwamen uit de balkan zo had Bosnië & Herzegovina 12 punten over voor Severina. Ook de andere balkanlanden Macedonië, Servië&Montenegro en Slovenië hadden punten over voor de inzending namelijk tien. België en Nederland hadden geen punten klaar liggen voor deze inzending.Volgende week: Seid Memić-Vajta – Leila

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.