De Pareltjes (28)

Luminiţa Anghel & Sistem – Let Me Try

Luminița Anghel is geboren in Boekarest op 7 oktober 1968. Haar carrière startte in 1993. Toen won ze het Roemeense Mamaia-festival, in 1995 en 1996 werd ze daar 3de.
Ze vertegenwoordigde Roemenië op het Eurovisiesongfestival 2005, samen met de band Sistem. Het lied Let me try werd tot de favorieten gerekend.
Luminiţa Anghel vertegenwoordigde Roemenië op het 50ste Eurovisiesongfestival in Kiev, Oekraïne. Eerst moest ze aantreden in de halve finale. Op het einde van de puntentelling bleek dat ze op een 1ste plaats waren geëindigd, met 235 punten. Dit was natuurlijk voldoende om de finale te bereiken. Ze ontvingen in totaal 6 keer het maximum van de punten. België en Nederland hadden beiden 8 punten over voor deze inzending.
In de finale moest men aantreden als 4de net na Malta en voor Noorwegen. Op het einde van de avond bleken ze op een 3de plaats te zijn geëindigd met 158 punten. Dit is, samen met 2010, hun beste resultaat op het festival. Men ontving 3 keer het maximum van de punten. België en Nederland hadden respectievelijk 7 en 3 punten over voor deze inzending.Volgende week: Dana  – All kinds of everything

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.