De Pareltjes (25)

Ireen Sheer – Bye bye, I love you

Ireen Sheer is een Duits-Britse zangeres geboren in Romford, Verenigd Koninkrijk. Begin de jaren ’60 werd de zangers bekend via een talentenjacht toen ze nog als lid was van verschillende groepen. In de jaren ’70 kwam haar solocarrière meer op het voorplan. Met Goodbye Mama had ze een top-5 hit in Duitsland. Ook haar volgende liedjes werden allemaal hits en ze kwam ook veel op de televisie.
In 1974 nam ze deel aan het Eurovisiesongfestival met het lied Bye Bye, I love you voor Luxemburg. Vier jaar later stond ze opnieuw op het songfestival, ditmaal voor West-Duitsland met het pittige Feuer, waar ze 6de mee werd.
Haar laatste songfestivalervaring had ze in 1985 toen ze opnieuw voor Luxemburg ging in een speciaal samengestelde groep, met het lied Children, Kinder, Enfants werden ze 13de.


Hoewel de titel in het Engels was en dat jaar ook de vrije taalregel gold zong ze het lied in het Frans. Het Eurovisiesongfestival van 1974 dan denkt uiteraard iedereen aan ABBA. Ireen won het Eurovisiesongfestival dus niet maar werd vierde voor Luxemburg. Ze behaalde met Bye bye, I love you 14 punten.


Volgende week: Alyona Lanskaya – Solayoh

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.