De Pareltjes (14)

Elke zondag halen we een song van het festival van onder het stof. We frissen jullie geheugen op met een lied wat we eigenlijk niet meer mogen vergeten. Voor de zomer hebben wij al acht songs van onder het stof gehaald en deze kan u hier terugvinden. 

Elitsa Todorova en Stoyan Yankoulov – WaterElitsa Todorova en Stoyan Yankoulov treden sinds 2003 samen op in Bulgarije en buurlanden. Hun aparte muziek sloeg aan en wonnen de Bulgaarse voorronde Pesen Ne Eurovizija 2007. Na hun verschijning op het Eurovisiesongfestival werd de groep populairder in binnen- & buitenland. In 2013 koos de Bulgaarse openbare omroep hen intern om opnieuw het land te vertegenwoordigen.


Bulgarije heeft het nooit echt goed gedaan op het Eurovisiesongfestival. Maar in 2007 verassen ze vriend en vijand doordat ze met hun aparte inzending “water” te kunnen doorstoten naar de finale. Het was de eerste en voorlopig enige keer dat Bulgarije in de finale heeft gestaan. In de finale behaalde de groep een vijfde plaats met 157 punten. Ook in 2013 vaardigde deze groep een inzending af naar Malmö. De tweede keer werd een blamage. Met “Samo shampioni” behaalden ze de finale niet en stranden met 45 punten op een 12de plaats. 

Dienstmededeling: Tijdens de herfstvakantie is er geen “De pareltjes” maar wel “De Pareltjes Junior”. Elke dag van de herfstvakantie (25/10 – 2/11) zal er een editie verschijnen met een lied uit het Juniorarchief. In het verlengde weekend van 11 november (8/11 – 11/11) zal “De Pareltjes Junior” vier dagen een inzending van eigen land aan u voorstellen. 

23/11: Mei Finegold – Same heart

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.