De Pareltjes (139)

Elke zondag duiken wij het archief van het Eurovisiesongfestival in opzoek naar liedjes die we niet mogen vergeten. Deze week blikken we terug op de Noorse inzending van 1988.
De Noorse omroep kiest zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival al jaar en dag via de wedstrijd Melodi Grand Prix. Ook in 1988 werd deze wedstrijd georganiseerd. Tien artiesten werden uitgenodigd om deel te nemen aan de finaleavond. Zeven regionale vakjury’s mochten beslissen wie Noorwegen ging vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 1988. Karoline Krüger kon de wedstrijd met For vår jord winnen. Ze kreeg van de vakjury’s 65 punten.


Het Eurovisiesongfestival 1988 vond plaats in de Ierse hoofdstad Dublin. De Noorse inzending van Karoline mocht als vijftiende van de avond aantreden, net na Griekenland en voor België. Het werd een succesvolle avond voor de Noren want ze eindigden op een vijfde plaats met 88 punten. Het Verenigd Koninkrijk gaf de volle twaalf punten aan deze inzending. Ook Joegoslavië (10 punten), Ierland (8 punten), Zweden (8 punten), Finland (7 punten), Griekenland (7 punten), Nederland (7 punten), Portugal (7 punten), Denemarken (5 punten), IJsland (5 punten), Italië (4 punten), België (3 punten), Oostenrijk (3 punten), Duitsland (1 punten) en Israël (1 punten) gaven punten aan deze inzending. Winst in Ierland ging naar Céline Dion met Ne partez pas sans moi.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.