De Pareltjes (12)

Elke zondag halen we een song van het festival van onder het stof. We frissen jullie geheugen op met een lied wat we eigenlijk niet meer mogen vergeten. Voor de zomer hebben wij al acht songs van onder het stof gehaald en deze kan u hier terugvinden. 

CĆ©line Dion – Ne partez pas sans moi

Dion werd, geboren in Charlemagne, Quebec (Canada). Op 12-jarige leeftijd bracht haar moeder haar in contact met de manager RenĆ© AngĆ©lil, die zo in haar geloofde dat hij een hypotheek op zijn huis nam om haar carriĆØre te financieren. In 1981 kwam het eerste album van Dion uit (La Voix du bon Dieu). Hiermee werd ze in Quebec een ster. In de jaren die erop volgden bracht Dion meerdere albums uit met Franse chansons, die veelal over het gevoelsleven van dit jonge meisje gingen. In 1987 kwam in Canada het album Incognito uit, het eerste echte pop-album van Dion. In 1988 kwam de Europese doorbraak voor haar met het Eurovisiesongfestival. In de latere jaren werd ze een wereldster met de titelsong van Titanic als Ć©Ć©n van haar hoogtepunten.


CĆ©line Dion werd intern gekozen door de Zwitserse openbare omroep. Opvallend was dat haar nummer “Ne partez pas sans moi” niet werd meegerekend voor winst wat ook resulteerde in Ć©Ć©n van de spannendste jureringen ooit op het festival. Nadat Frankrijk de punten heeft gegeven staat Groot-BrittanniĆ« eerste met 133 punten en Zwitserland 2e met 119 punten. Er moeten nog twee jureringen volgen. De Portugese jury beloont de Britten slechts met 3 punten, terwijl Celine Dion de volle 12 punten krijgt, wat de marge tussen beide landen terugbrengt tot 5. “We employed Agatha Christie for the script” meldt de presentator en dan volgt de laatste jurering van JoegoslaviĆ«. Zwitserland ontvangt daarbij 6 punten en Groot-BrittanniĆ« geen, waarmee het pleit beslecht is voor “Ne partez pas sans moi”.

Volgende week: Gina G – Ooh aah… Just a little bit
Share

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.