De nummer 6 van de tien grootste diva’s

06: Kate Ryan

U kon de afgelopen maanden stemmen voor uw grootste diva. Vandaag zijn we aanbeland bij de nummer 6 in onze lijst en tevens ook de enige Belgische in de lijst. Op nummer zes staat onze diva uit 2006 Kate Ryan. Katrien Verbeeck (echte naam) werd geboren in Tessenderlo in 1980. Ze groeide op in een muzikale familie en was als kind zot van Sandra Kim. De muziekcarrière van Kate Ryan startte in 2001, toen ze de best verkochte dancesingle in België ‘Scream For More’ uitbracht. Een jaar later bewerkte ze het originele nummer ‘Désenchantée’ van de Canadese zangeres Mylène Farmer tot een nummer dat de hitlijsten veroverde. Daarmee bewees Kate Ryan voor het eerst dat ze de internationale hitlijst kon halen en de top van de hitlijsten over heel Europa kon bereiken. In 2006 nam ze deel aan de Vlaamse voorronde Eurosong 2006.

De diva op het Eurovisiesongfestival

Eurosong 2006 won Kate Ryan overtuigend met haar Je t’adore. Vlaanderen werd gek van haar kniezwengel en we hadden nog eens hoop op een goede en hoge notering. De single Je t’adore werd uitvoerig gepromoot in een pan-Europese tournee in twaalf landen en werd gefinancierd door de Vlaamse Minister van Cultuur, de Vlaamse openbare omroep en haar platenfirma. In Vlaanderen ontstond er een relletje omdat ook de minister een budget vrijmaakte voor haar oranje jurk.
Het mocht niet baten voor de Kate. Tijdens haar optreden vergat de diva haar kniezwengel en zong ze niet echt zuiver. Kate bleef dan ook steken op een twaalfde plaats in de halve finale. Ondanks dit slechte resultaat was Je t’adore een hit in Vlaanderen en Polen.

Morgen: nummer 5

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.