De nummer 1 van de tien grootste diva’s

01: Conchita Wurst

U kon de afgelopen maanden stemmen voor uw grootste diva. Vandaag zijn we aanbeland bij de nummer 1 in onze lijst en dat is de laatste winnares van het Eurovisiesongfestival. Conchita Wurst aka Tom Neuwirth is geboren in het Oostenrijkse Gmunden op 6 november 1988. In 2006 nam Neuwirth deel aan de Oostenrijkse talentenjacht Starmania, waar hij verloor in de finale van Nadine Beiler. In februari 2007 stapte hij in de boyband jetzt anders!, waar ook Falco Luneau deel van uitmaakte, maar deze viel in november datzelfde jaar nog uit elkaar. De zanger verdween van het toneel tot hij in 2011 als de travestiet Conchita Wurst opnieuw ging optreden.
In de talentenshow Die Große Chance haalde hij als Conchita Wurst de finale, maar won niet. De populariteit van Conchita, die als ‘vrouw’ opvalt door het hebben van een baard, groeide. In 2012 nam hij als Conchita Wurst met het cabaretachtige nummer That’s what I am deel aan de nationale preselectie voor het Eurovisiesongfestival. In de superfinale verloor hij van Trackshittaz. In 2014 werd Conchita gevraagd om Oostenrijk te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfesitval.

De diva op het Eurovisiesongfestival

In september 2013 kondigde de Oostenrijkse staatsomroep ORF aan dat Neuwirth als Conchita Wurst was geselecteerd als degene die Oostenrijk zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2014 in de Deense hoofdstad Kopenhagen met het nummer Rise Like a Phoenix. Heel conservatief Europa kroop in de pen en had een mening klaar over de vrouw met een baard.

Conchita Wurst won het 59ste Eurovisiesongfestival met volle overtuiging. Europa heeft zich van de meest tolerante kant getoond en iedere criticaster lik op stuk gegeven. De puike prestatie en zangcapaciteiten van Conchita waren die avond hoger dan hoog.

42% van de stemmers (102 in totaal) hebben Conchita Wurst verkozen tot de grootste diva van eurosong. Maak van deze nieuwjaarsdag nog een prachtige dag en aan iedereen die gestemd heeft dank u.  


Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.